Mini Tarte Tropezienne

Mini Tarte Tropézienne Recept

star

Mini Tarte Tropézienne Vragen

Een Mini Tarte Tropézienne is een Frans dessert gemaakt van zacht, brioche-achtig deeg gevuld met crème mousseline, een rijke en zijdezachte crème. Het wordt meestal bedekt met parelsuiker en staat bekend om zijn luxueuze textuur en smaak.

Meng om het deeg te maken bloem, gist, suiker, zout, ei, boter, vanille en citroenrasp met warme melk. Kneed tot een glad deeg, laat rijzen tot het deeg verdubbeld is, vorm er dan kleine rondjes van, laat opnieuw rijzen en bak tot ze goudbruin zijn.

Crème mousseline is een rijke crème die wordt gemaakt door banketbakkersroom te combineren met opgeklopte boter. Het wordt gemaakt door melk met vanille te koken, het vervolgens te mengen met eierdooiers, suiker en maïzena, het af te koelen en er verzachte boter door te vouwen om een lichte, luchtige vulling te maken.

Als het briochedeeg gebakken en afgekoeld is, snijd je elk rondje doormidden. Spuit de gekoelde crème mousseline op de onderste helften en leg de bovenste helften er weer op. Bestuif met poedersuiker voor het opdienen.

Ja, je kunt de brioche en crème mousseline een dag van tevoren bereiden. Bewaar de gebakken brioche op kamertemperatuur en de crème in de koelkast. Zet de crème vlak voor het serveren in elkaar voor de meest verse smaak.

Continue reading